Hur många typer av hyenor lever i världen idag?

Hyenan är ett köttätande däggdjur av Hyaenidae- familjen. Familjen är den femte minsta av köttätande däggdjur och en av de minsta däggdjuren. Hyenor är en viktig men unik komponent i det afrikanska ekosystemet. Även om de är nattliga djur, är de kända att jaga på morgonen. Hyener är sociala djur som lever i stora grupper med en väldefinierad ledarskapsstruktur. De utvecklades i Eurasien och diversifierades till benkrossningen och de lättbyggda hundliknande hyenaerna. De hundliknande hyenaerna spred sig och anlände över Nordamerika innan klimatförändringar torkade dem till utrotning. Jordgolfen är den enda överlevande hundliknande hyenen. De benkrossande hyenorna som är de prickade, bruna och randiga hyenorna ökade till att bli de obestridda avskräckarna av Afrika och Eurasien. Dessa djur presenteras framträdande i mytologi och folklore där de betraktas som värdiga förakt. I vissa samhällen, särskilt i Afrika, tänkas de vara ett tecken på dålig omen och dödas så fort de uppträder. Följande är de överlevande arterna av hyener.

4. Aardwolf (Proteles cristata)

Jordgolfen är den enda arten av de hundliknande hyenaerna, efter att resten avlägsnats i Nordamerika av klimatförändringar. Det kallas ibland som maanhaarjakalen eftersom den liknar mer av en jackal än en hyena. I motsats till sina släktingar jagar inte jungfruen utan istället matar på små insekter och larver. Det finns i shrublands i södra och östra Afrika. Det föredrar vilar under dagen och dyker upp på natten för att jaga insekter, särskilt termiter. De misstas ofta för ensamma djur, men de är monogamiska och lever med sina avkommor. De är territoriella och kommer sannolikt att jaga inkräktaren ut ur territoriet. Jordgolfen klassificeras som en typ av lägsta bekymmer på grund av deras omfattande sortiment. Det omedelbara hotet mot dessa djur är förlusten av livsmiljö och deras förföljelse av bönder som tror att de utgör ett hot mot deras djur.

3. Striped Hyena (Hyaena hyaena)

Den randiga hyena är infödd till Öst och Nordafrika, Indiens subkontinent, Centralasien, Kaukasus och Mellanöstern. Det betraktas som en nära hotad art eftersom antalet mogna individer är mindre än 10 000 och fortsätter att minska. Den avtagna hyen är den minsta av de sanna hyenaerna. Det är relativt större än jordgolfen. Förbenen är betydligt längre jämfört med bakbenen. Nacken är lång och tjock som förhindrar att djuret rör sig fritt från huvudet. Dessa hyenor har en vinterrock som är lång och enhetlig och sträcker sig från nacken till svansspetsen. Det är framförallt nattligt som normalt lämnar dynan under total mörker och återvänder före solnedgången. De är inte lika sociala som de spotted hyenorna med grupper som innehåller mellan två och sju djur. Den randiga hyenen är en rånare som matar på slaktkroppar oberoende av sönderdelningsstadiet. Det matar också på ligament, färskben, benmärg och brosk. Ibland kommer hyen att attackera och döda ett djur som det kan övervinna inklusive människor. Det har ingen instinkt att döda innan man äter, men det i stället infekterar dödliga sår och äter bytet medan det lever.

2. Spotted Hyena (Crocuta Crocuta)

Den spotted hyenan är den mest utbredda av hyenerna och är klassificerad som en typ av minst bekymring, eftersom mellan 30 000 och 50 000 individer vandrar vildmarken. De är infödda i Afrika söder om Sahara där de fortsätter att trivas. Det är den största av hyenerna och skiljer sig lätt från andra arter av dess björn som kroppsbyggnad. Det är den mest sociala köttätaren genom att den bor i grupper om cirka 30 medlemmar med komplexa sociala hierarkier. Denna hyena har en stabil och välbyggd kropp men underutvecklade bakre fjädrar. Skallen är mycket mer framträdande än den av den randiga hyenen, dess käkar är kraftiga nog för att krossa ben och hålla byte under lång tid. Biten kraft av en fläckig hyena överträffar den av den bruna björnen. Pälsen av den spotted hyen varierar och förändras med åldern; Den innehåller fläckar i stället för randar som är typiska för de bruna och strippade hyenaerna. Det är den mest definierade rånaren i Afrika söder om Sahara. När man flyttar i en park är dessa djur kända för att snatch dödar från lejon och leoparder. Även om dessa djur är scavengers dödar de 60% av sitt byte.

1. Brun hyena (Hyaena brunnea)

Den bruna hyén, även känd som strängwolfen, är den sällsynta av hyenorna. Det finns i Zimbabwe, Sydafrika, Moçambique och Namibia. Den största återstående befolkningen i denna hyena finns i Kalahari-öknen. Det finns mestadels i öken och semi öken miljö och skog savannas. I vissa sällsynta fall flyttar den bruna hyén nära stadsområden på jakt efter mat. Det skiljer sig från andra hyener genom sina spetsiga öron, kort svans och lång mörkbrun shaggy coat. De har kraftiga käkar som de spotted hyena som lätt kan bryta ben. De är scavengers och deras diet består av kvarvarande slaktkroppar. De kompletterar dock kosten med ägg, insekter, gnagare och små däggdjur.