Endemiska fågelarter av Taiwan

Taiwan är hemma för 17 inhemska fågelarter. De flesta av dessa fåglar bor i tropiska skogar, gräsmarker, bredbladskogar, barrskogar, bland andra. Den internationella unionen för bevarande av naturen (IUCN) har mandat att skydda och bevara dessa fågelarter. Befolkningen av dessa fåglar sträcker sig från 10 000 till 100 000 över hela världen. Dessa fåglar utsätts för utrotning på grund av mänskliga aktiviteter som förstörelse av deras naturliga livsmiljöer, viltspel och hybridisering. Dessa fåglar mättar mest på insekter, frukter, bär, blommor och ryggradslösa djur.

17. Gul Tit

Gul tit som är känd som Formosan yellow tit är en endemisk fågel till centrala Taiwan och hör hemma i familjen Paridae. Dess vetenskapliga namn är Parus Holsti eller Machlolophus Holsti . Den bor i montana tempererade skogar. Fågeln är för det mesta gul med en svartblågryn och rygg. Det mäter 13 cm. Dess matvanor är dåligt kända; Det matar dock på larver och små ryggradslösa djur.

16. White-whiskered Laughingthrush

Den vita whiskered skrattande trängseln, allmänt känd som Formasan skrattande tröst, tillhör familjen Leiothrichidae. Dess vetenskapliga namn är Garrulax morrisonianus . Det är en stor fågel som mäter mellan 26 och 28 cm och en kroppsvikt på 77 gram. Den har en trusliknande räkning som är gulaktig, med svarta ögon och bruna rosa ben. Fågeln bor vid höjder av 1 475 till 3 300 meter över havet. Vitt-whiskered skrattande tröst är en jordomrörare.

15. Taiwan Yuhina

Taiwan yuhina kallas ofta Formasan yuhina. Det är en liten sångfisk inhemsk till Taiwan ö. Dess vetenskapliga namn är Yuhina brunneiceps och tillhör familjen Zosteropidae. Det mäter 12 till 13 cm i längd och väger ett medelvärde på 12 g. Den har en chokladbrun karm, mörk aska brunt bak, vingar och svans och ett lättare bröst. De förekommer i bergskogar på 1000 till 2500 meter. De matar på blommor och frukter.

14. White-eared Sibia

White-eared Sibia tillhör den skrattande familjen. Dess vetenskapliga namn är Heterophasia auricularis . Fågeln lämnar i en mängd skogs- och skogsmiljöer på 1200 till 3000 meter över havsnivån. Vit-eared sibia mäter mellan 22-24 cm och väger 40-50g. Den har djupa blåsvarta vingar och svans med en vit vinge. Fågeln matar på insekter, nektar, frukter och frön.

13. Taiwan Barwing

Taiwan barwing är allmänt känd som Formasan bargwing och dess vetenskapliga namn är Isactinodura morrisoniana . Det hör hemma i Leiothrichidae och bor i tempererade skogar och subtropiska eller tropiska fuktiga låglandsskogar. Fågeln mäter 18 till 19 cm och väger 32 g. Dess livsmiljö omfattar mogna bredbladiga lövträd och vintergröna skogar. Fågeln matar på leddjur som insekter, liksom bär och frön. Under hårda väder flyttas de till högre nivåer.

12. Steers Liocichla

Steere liocichla finns i bergen i södra Taiwan. Det finns mestadels i bredbladiga vintergröna och barrskogar. Det mäter 17 till 19 cm i längd och väger 32 g. Dess taxonomiska namn är Liocichla steerii . Fågeln matar på olika livsmedel som frukt, bär, frön och insekter. Fåglarna är gula.

11. Flamecrest

Flamecrest, som även kallas Taiwan firecrest, tillhör kinglet-familjen. Dess vetenskapliga namn är Regulus goodfellowi . Flamecrest är en prickfågel och mäter endast 9 cm och väger 7 g. De brukar föredra barrskogar med en höjd av 2000 m. Dessa fåglar är aktiva och rastfria när de hoppar och fladder runt i baldakinen. Dessa fåglar är insectivores som matar på insekter, men ibland matar på bär och ogräs. Den främsta delen av fågelns huvud är gul och orange, därav namnet flamecrest.

10. Taiwan Blue Magpie

Taiwans blå magpie tillhör kråkafamiljen. I Taiwan är det allmänt känt som Taiwan Magpie, Long-tailed Mountain Lady eller Formasan Blue Magpie. Fågelns vetenskapliga namn är Urocissa caerulea . Den bor i bredbladiga skogar som ligger i höjder på 300 till 1200 meter. Fågeln mäter mellan 63 och 68 m och väger 254 till 260 g. Dessa fåglar flyger vanligtvis i linje efter varandra och är vanligtvis inte rädda för människor. De har svart huvud, nacke och bröst, gula ögon, och resten av kroppen är blå.

9. Styan Bulbul

Styan Bulbul finns i östra och södra Taiwan och är lokalt känd som Formosan Bulbul och Taiwan Bulbul. Dess vetenskapliga namn är Pycnonotus taivanus . Den har en helt svart brun krona, vita fjädrar runt ögat och en svart moustachial rand under näbb. Fågeln mäter 18-19 cm lång och bor i gårdar och utvecklade områden i kustnära låglandet. De matas på frukter, blommor och insekter.

8. Taiwan Bush Warbler

Taiwans bushwarbler finns bara i Taiwan och bebor gräsmark och underväxt. Dess vetenskapliga namn är Bradypterus alishanensis . Det mäter 14 cm och väger 10 g. Fågeln är mestadels tråkig rostbrun. Den lever i lövträd och barrträd, och föder upp i bergen 1200 till 3000 meter. det är också en sångfågel och sjunger mestadels på morgonen och kvällen. De matas på insekter.

7. Taiwan Whistling Thrush

Taiwan whistling thrush, även känd som Formasan whistling brush, är endemisk mot Taiwan. Dess taxonomiska namn är Myophonus insularis . Fågeln bor i mörka skogskogsområden i bergen och lever på höjder upp till 2 700 meter. Det mäter 28-30 cm. Fågeln är mestadels svartblå, men några fjädrar är marinblå eller metallblå. Fågeln är mest aktiv vid gryning och skymning och matar på räkor, fiskar, reptiler och insekter.

6. Taiwan Hwamei

Taiwan hwamei med vetenskapligt namn som Garrulax taewanus är ca 24 cm långt. Fågeln är huvudsakligen gråbrun och strimmor på underdelen. Dess livsmiljöer ligger i skog och lägre berg på 1200 meter. De rör sig ensam, i par eller små grupper på jakt efter frön och insekter.

5. Collared Bush Robin

Collared Bush Robin, allmänt känd som Johnstone's Robin, bor i montane och subalpine skogar. Dess vetenskapliga namn är Tarsiger johnstoniae. Det mäter 12 cm i längd. Fåglarna bor i skogar vid höjder på 2000 till 2800 meter. Dessa fåglar ses ofta i par och är sångfåglar. De brukar mata på insekter och ryggradslösa djur.

4. Taiwan Hill Partridge

Taiwans bergshål är vetenskapligt känd som Arborophila crudigularis. Fågeln finns mestadels i Taiwans berg. Den naturliga livsmiljön på Taiwans bergsgröna är de breda skogarna. Fågeln matar på ryggradslösa djur som insekter och regnmaskar, löv, bär, frön och plantor. Taiwan patrull är ca 11 inches lång. Hankön väger cirka 310 gram medan deras kvinnliga motsvarigheter har en medelvikt på 210 gram. Deras huvud har svarta sidor med en grå krona. Deras ögonbryn och hals är vita. De har en kort rundad svans. Deras svarta öga har en smal röd ring runt den. Foten på Taiwans bergshål är orangefärgad medan näbben är blågrå.

3. Mikado fasan

Mikado fasan, vars vetenskapliga namn är Syrmaticus mikado, anses ibland vara en inofficiell nationell fågel i Taiwan. Den lämnar i områden med höjder på 2000 till 3000 meter med täta buskar, bambu och gräsbevuxna terräng. Hanen växer upp till 70 cm medan kvinnan mäter upp till 47 cm. Hanen är mörk medan honan är brun. De matas på frukter, löv, frön och ryggradslösa djur.

2. Swinhoe fasan

Swinhoe fasan är allmänt känd som den Taiwan blå fasan och hör hemma i fågelfamiljen. Swinhoe fasan sägs ibland vara en inofficiell nationell symbol för Taiwan. Detta beror på att det har färgerna på Taiwans nationella flagga, som är röda, vita och blåa. Dess vetenskapliga namn är Lophura swinhoii . Den här fågeln finns mestadels bredbladiga skogar med höjder på upp till 2300 meter. Fågeln matar på insekter, frön och frukter.

1. Taiwan Barbet

Taiwan barbet, vars vetenskapliga namn är Megalaima nuchalis, mäter 20 cm lång. Fågeln har fem färger; pannan och halsen är gula, en svart näbb, ett blått och rött band, gulgrön mage och gråaktig fötter. Fåglarna finns i skogen i höjder upp till 2800 meter. Fåglarna matar mestadels på frukter och insekter.